Tavaszi előkészületek 3. rész – Állati kártevők

vakondtúrás - Tavaszi előkészületek 3. rész - Állati kártevők

Rendkívül bosszantó, ha a szép gyep sárgulni kezd, vagy reggelre vakondtúrások csúfítják el. Lássuk mit tehetünk az állati kártevők ellen.

Megelőzés

Akkor van a legkönnyebb dolgunk, ha még a gyep tervezési fázisában vagyunk. A talajmunkálatok során ugyanis nagyobb mozgásterünk akad a kártevők eltávolítására, és későbbi távol tartására.

A talajfertőtlenítős kezelés kiválóan alkalmas a pajorok, lótücsök, drótférgek, lószúnyog lárvák és hangyák ellen.

A vakondháló lefektetése pedig a vakondtúrások megelőzésére szolgál. Költséges és munkaigényes ugyan, de beválik. Műanyagból készül és a későbbi átalakítások és földmunkák során bosszúságot is okozhat, így én személy szerint nem szívesen ajánlom senkinek.

vakond - Tavaszi előkészületek 3. rész - Állati kártevők

Védekezés

Semmiképpen sem támogatom veszélyes anyagok vagy műanyag használatát a kertben, így kifejezetten a különféle házi praktikák (füstpatron, gázolajos kendő stb) ellen vagyok. Éppen ezért az állati kártevők ellen is egy BIO módszert javaslok, melyről a Gyepápolási ABC című könyvben olvashat részletesen. 

Közzétette: Dénes Krisztián

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .