Tavaszi előkészületek 2. rész – Gyeptrágya

gyeptrágya 3 - Tavaszi előkészületek 2. rész - Gyeptrágya

A tápanyag az ember számára is létfontosságú, és nincs ez másként a fű
esetében sem. Nézzük mire is van szüksége a gyepnek?

A gyeptrágya alap összetevői

Minden gyeptrágya a fű számára hasznos összetevőket tartalmaz. Ezek az évszaknak és egyéb tulajdonságoknak megfelelően változnak.

Mindentől függetlenül a Nitrogén, a Foszfor és a Kálium minden csomagolásban megtalálható, természetesen változó arányban. 

Tavaszi indító gyeptrágya

Tavasszal a gyep számára legfontosabb összetevő a Nitrogén. Ez a fű növekedéséért és megerősödéséért felelős elem. 

A Nitrogén mellett természetesen fontos a Foszfor és a Kálium tartalom is, de ezekből elég a Nitrogén tartalom 1/3-d, 1/4-d része is. 

Ezek tudatában válasszuk ki a megfelelő gyeptrágyát tavaszra, melyet az első fűnyírást követően érdemes elszórni, természetesen a gyártó előírásainak megfelelően.
gyeptrágya 2 - Tavaszi előkészületek 2. rész - Gyeptrágya

Vegyük figyelembe a gyártók tanácsait, hallgassunk a sok éves tapasztalatukra. 

Az igazán nagy és neves gyártóknak (pl. Scotts (Everris), DCM stb.) úgy gondolom nem érdeke, hogy becsapjon minket és az adott helyzetre nem megfelelő gyeptrágyát ajánljon.
gyeptrágya - Tavaszi előkészületek 2. rész - Gyeptrágya

Ha szeretne részletesebb tanácsokat olvasni a gyeptrágyákkal, fűnyírással és számos más gyepápolási feladattal kapcsolatban, rendelje meg a Gyepápolási ABC című könyvet!

Közzétette: Dénes Krisztián

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .