Segíthetünk? Hívjon bátran: +36-30-389-7288   

Az ízléses és szemrevaló kert nem álom többé!

Minél előbb
tesz érte, annál
hamarabb
gyönyörködhet
benne!

Rólunk mondták

× Tud arról, hogy milyen távolságra érdemes ültetni a sövénynövényeket egymástól?

× Hallott már róla, hogy tilos este öntözni a gyepet? És vajon tudja is, hogy miért?

× Tisztában van vele, hogy milyen összetételű gyeptrágyát és egyéb tápanyagokat és mikor kell kijuttatni a gyepre valamint a növényeknek?

× Tudta, hogy megelőzni is lehet a sárga foltokat, állati kártevők okozta károkat a növényeken, nem csak vegyszerekkel kezelni?

×  Ismeri azokat az évszázados módszereket, melyek a gyomok ellen nem a veszélyes gyomirtók használatára sarkallnak?

× Tudja mi a teendő, ha elutazik a család nyaralni, és nem akarják haldokló állapotban találni a gyepet és a növényeket utazás végén?

Ha ezen kérdések bármelyikére NEM a válasz, akkor a legjobb helyen jár!

A képen látható hibák mindegyike a kerttulajdonos saját hibájára és helytelen kezelésére vezethető vissza!

Az okozott hibák nagy része visszafordítható, de hetek hónapok telhetnek el, mire újra szép lesz a növény, és nem garantált, hogy legalább olyan állapotot sikerül elérni, mint amilyen előtte volt. 

Szeretné megelőzni az ilyen hibákat?

Tudunk Önnek segíteni! Tőlünk minden
segítséget megkap, hogy egész évben
gyönyörködhessen kertjében, csak fogadni kell a gratulációkat és élvezni
a néhány óra plusz szabadidőt.

Mi lehet a megoldás?

× Lehet kutakodni kétséges információk és bizonytalan tapasztalatok után az internet világában, de ami az egyik helyen beválik, koránt sem biztos, hogy máshol is működni fog.

× Lehet homokba dugni a fejünket, és azzal vigasztalódni, hogy a szomszéd gyep is foltos, és a növények is kókadtak, sárga a levelük és borzalmas látványt nyújtanak.

× Lehet arra várni és vágyakozni, hogy a nem szakavatott emberek tanácsai majd egyszer mégis beválnak, és újra szép lesz a kert.

× Lehet a saját fejünk után menni, és évről évre újra telepíteni a drága növényeket a rosszul megválasztott talajba és napfény viszonyok közé.

Ezek a megoldások nem célravezetőek!

» És lehet szakember tanácsaira és sok száz órányi tapasztalatára támaszkodva helyrehozni a hibákat, vagy már rögtön megépíteni úgy a kertet, hogy a hibák elő se jöjjenek a későbbiekben.

» Lehet büszkélkedni és megmutatni a szomszédnak, hogy a végén csak az én gyepem a zöldebb, az én növényeim a nagyobbak és az én sövényem a legdúsabb.

» Lehet elébe menni a problémának, és nem kell mindenáron megvárni, hogy gombaölőhöz, rovarölőhöz vagy gyomirtóhoz kelljen nyúlni.

» Megelőzhetőek a problémák, megelőzhető a költséges újratelepítés és újraépítés, mely rövid időn belül szintén csapnivaló lesz, ha nincs a folyamatok mögött szakember segítsége és szakértelme.

Miért pont minket válasszon?

Mindig igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni a kertből, ideértve a gyepet és az összes többi növényt is!

Nem elégszünk meg akkor sem, ha Partnereink elismerően bólintanak,
de mi legbelül érezzük, ez lehetne jobb is!

Ilyenkor még egy lapáttal ráteszünk,
hogy ilyen eredmények születhessenek
»»»»»»»»»»

GARANCIÁINK A SZAKÉRTELEMRE

326418917 708184081015091 236177431740768095 n Szerkesztve 1 - Kertépítés

MAGYAR ÖNTÖZÉSI EGYESÜLETI TAGSÁG

20200307 180512 scaled22 - Kertépítés

SZAKMAI TOVÁBBKÉPZÉSEK ORSZÁGOS HÍRŰ SZAKEMBERTŐL

Irritrade ontozo tanfolyam tanusitvany sajat - Kertépítés

AZ ORSZÁG EGYIK LEGSZÍNVONALASABB ÖNTÖZŐRENDSZER KÉPZÉSE

HUNTER SPECIÁLIS KÉPZÉSEK

Ön is hasonló színvonalú kertet szeretne?

CSAK OLVASSON TOVÁBB ÉS TÖLTSE KI
KAPCSOLATFELVÉTELI ŰRLAPUNKAT!

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

A kapcsolatfelvételi űrlap kitöltése és elküldése után
Mi felvesszük Önnel a kapcsolatot
időpont egyeztetés és a kert helyszíni felmérése miatt!

Kinek való ez a szolgáltatás?

» Ha szeretné megóvni saját és családja egészségét azzal, hogy nem használ olyan káros szereket, vegyszereket, amelyekre nem is lenne szükség, ha megfelelő szakértelemmel van megépítve a kert.

» Ha aggódik, hogy mit fognak szólni a szomszédok vagy a barátai a kiábrándító kert láttán, amit saját kezűleg, kellő szakértelem nélkül próbál megvalósítani.

» Ha elege van abból, hogy minden reggel az elgazosodott gyep és keszekusza kert látványa fogadja.

» Ha szeretné biztonságban tudni gyermekét, és szeretné a vegyszerek használatát minimalizálni a jól átgondolt növénytársítások és szakszerű öntözőrendszer kivitelezése miatt.

» Ha szeretne végre valódi megoldást találni arra, hogy legyen újra sűrű és finom tapintású fűfelület kertjében, szinte egész évben virágzó növények, sűrű és messziről is díszítő sövény. 

» Ha úgy érzi, hogy mindent kipróbált már, de maradéktalanul még mindig nem elégedett azzal, amit lát saját kialakítású kertjében.

» Ha végső elkeseredésében már végképp feladná az egységes zöld és virágokkal teli látványért folytatott küzdelmét.

» Ha aggódik, hogy minden évben csak feleslegesen kidobott pénz az összes kezelés, amit a gyepre költött, vagy az összes újonnan beszerzett növény amit ültetett. 

Kinek a csapata fogja elvégezni a kertépítést?

Dénes Krisztián vagyok, a Dénes Kert alapítója, és a csapat vezetője. 2015 óta foglalkozom gyepek karbantartásával, ápolásával, kertfenntartással és kertépítéssel. Fiatalos lendületemnek köszönhetően más szemszögből közelítek meg bizonyos kérdéseket. Mindig törekszem partnereink elégedettségére. Maximalista vagyok, így az én szememben sosincs tökéletes végeredmény, még ha külső szemlélő számára úgy is tűnik. 

Gyepes ismereteimet az ország legtapasztaltabb szakemberétől, Molnár Gábortól (Mr. Pitch) sajátíthattam el, akinek keze munkáját dicséri Magyarország 4 futballpályájának gyönyörűséges gyepe, köztük a Szombathelyi Haladás futballpályájának gyepe is!

Öntözőrendszeres ismereteimet Richly Norberttől (Irritrade kft.) sajátíthattam el, aki több, mint két évtizedes tapasztalatával az ország egyik legnevesebb szakemberei közé tartozik. 

IMG 20200201 175336 922 - Kertépítés

Gyakran feltett kérdések

A fűnyírás hatására “kényszerítjük ki” a gyepből, hogy minél inkább oldalra terjeszkedjen, sűrűsödjön ahelyett, hogy csak nőne felfelé. Ezt a “kényszerítést” minél sűrűbben tesszük meg, annál szebb és sűrűbb gyepet kaphatunk. 

Emellett sokkal egészségesebb maradhat a gyep, kevésbé terheljük meg, és okozunk nagy stresszt számára. 

Minél ritkábban nyírjuk a füvet, annál nagyobb mennyiséget vágunk le egy alkalommal a hosszából. Ezt nagy stresszként éli meg a gyep, így visszavethetjük a fejlődésben, ellenálló képességét rontjuk. 

A levágott fűnyesedék általában nem képes a fűszálak között a talajra hullani. Így az éltető tápanyag, víz és napsugarak nem képesek maradéktalanul bejutni és beszivárogni a talajba, ahol szükség lenne rá. Sőt könnyen előfordulhat, hogy az öntözést vagy esőt követően pangó víz marad a fűszálakon, amely a gyepbetegségek előidézésében nagy szerepet játszik.

A gyepszellőztetés elsődleges célja, hogy a folyamatosan gyarapodó filcréteget, elhalt fűszálakat, valamint a mohát eltávolítsuk, ezzel pedig az éltető víz, tápanyagok és a napfény bejutását, beszivárgását könnyítjük meg a talajba.

A víz és a tápanyag az ember számára is létfontosságú, és nincs ez másként a fű esetében sem. Mivel minden fűnyírás alkalmával tápanyagtól fosztjuk meg a fűszálakat, így folyamatosan szükség van az utánpótlásukra. Ha ezt nem tennénk meg rendszeresen, elkezd sárgulni és hanyatlani féltett gyepünk. 

Hazánk időjárása rendkívül szeszélyes kezd lenni, amihez alkalmazkodni kell. A tavasz szinte berobban, a nyár melegebb és hamarabb kezdődik a forróság, az ősz és a tél szinte kiszámíthatatlan. A csapadék eloszlása és mennyisége szinte megjósolhatatlan. A burkolt minőségi műtrágyák hatástartama kb. 2-3 hónap, ami ideális, hiszen mire a műtrágya hatását veszti, nagy valószínűséggel már más fajta műtrágyát kell kijuttatni, ami az adott időjárásnak megfelelő lesz. Ezzel a gyakori műtrágyázással tudjuk kivédeni azt, hogy nagyobb időtartamra tápanyag nélkül maradjon a gyep, legyengüljön vagy akár kipusztuljon. 

Az extra tápanyag kijuttatása csak a látványt szolgálja elsősorban. Természetesen olyan tápanyagokat tartalmaz amely a növény számára hasznosak, de ezeket a tápanyagokat megkapja az éves műtrágya program alatt is, így ezt feleslegesnek gondolhatnánk. Azonban a Magnézium tartalom minden műtrágya esetében alacsony, ami a tényleges méregzöld színért felelős. Így ennek helyes időpontokban történő pótlásával egész nyáron igazán sötét méregzöld színűvé varázsolhatjuk a gyepet. 

Minden gyepalkotó pázsitfűfélének megvan a maga élettartama. Egyes fajok esetében ez akár 3-4 év lehet csak, így rendszeresen, legalább évente egyszer szükség van új fűmagok elszórására, ezzel pedig a gyep besűrűsödik, nem fog foltokban vagy teljes egészében kiritkulni az állomány. 

Hazánk időjárása elég szeszélyessé vált az utóbbi években, így vannak rendkívül csapadékos, és aszályos időszakok is. Természetesen az egészséges gyep számára elengedhetetlen, hogy amennyire csak lehet, egyenletesen jusson vízhez. Ezért van szükség legalább hetente végiggondolni, és újraprogramozni az időjárás függvényében az öntözőrendszert.

Az öntözés programozás tulajdonképpen egy sms szolgáltatás. Minden olyan alkalommal, mikor szükséges lehet átprogramozni az öntözőrendszert (pl. kánikula idején, hosszan tartó esős idő előtt stb.), egy sms formájába ezt jelezzük Önnek, a lehetséges beállítás módjával együtt. Így minimálisra csökkenthetőek a gondok, megelőzhetőek a betegségek. 

Még ha most nem is látszik, de bizonyos gombabetegségek állandóan jelen vannak a gyepen, csak a megfelelő körülményekre várnak, hogy elszaporodhassanak és kárt okozzanak. Ezen betegségek megelőzésére rendszeresen szükség van, hiszen nincs is csúnyább látvány mint a foltokban sárguló, elhaló gyepnél.

A gyepben akaratunk ellenére is időről időre meg fognak jelenni a gyomok. Vagy a szél, vagy a madarak hordják be a gyommagokat kertjébe. Ha a gyepállomány legyengült, nem elég sűrű és ellenálló, lehetőség adódik a gyommagok kikelésére. Ebben az esetben gyors megoldás lehet a gyommentesítés. Persze a legjobb, ha nem engedjük meg a gyepállomány legyengülését. 

A rengeteg műtrágya használata nagymértékben rontja és csökkenti a talajlakó hasznos élőlények, baktériumok stb. számát, emellett elsavasítja a talajt. Ennek kiküszöbölésére különféle nagyrészt természetes és szerves anyagokat kell kijuttatni a talajra, amely helyreállítja a talajéletet, ideálisabb életkörülményeket biztosítva a gyep számára. 

A talajélet javítás kihagyása akár pár éven belül is azt eredményezheti, hogy féltett gyepünk teljesen kipusztul, de legalábbis olyan mértékben megsínyli, hogy menthetetlenné válik. Hosszú idő alatt hozható csak helyre a föld és a gyep is, amely idő alatt nem lesz túl szép látvány. Sőt, akár teljes talajcserére is szükség lehet, amely súlyos összegekbe is kerülhet. 

Hazánk nagy részében a kerti talajok agyagosak, tömörödöttek. (Természetesen ez nem általános érvényű, mindenhol más lehet). Ennek hatására a víz lassabban szivárog le a talajba, akár pangó vizet is okozhat a talajfelszínen, ami betegségek kialakulásához vezethet. A gyep számára is nehezíti a tápanyagok felvételét a tömörödött, agyagos talaj. A talaj lazítására, tömörségének csökkentésére van szükség, amely a talajszerkezeti javító munkálatok által valósul meg, pl. homokszórás.  

Komárom-Esztergom megye, Pest megye, Fejér megye, Budapest területén belül!

 10es %C3%BAt - Kertépítés-es főút mentén Süttő és Budapest III. kerület között és a
11es %C3%BAt - Kertépítés-es főút mentén Tát és Szentendre között és a főutak közvetlen közelében található településeken vállaljuk el! 

Egyéb településen, akár országosan is vállalunk munkákat, előzetes egyeztetés alapján. Még akkor is vegye fel velünk a kapcsolatot, ha az Ön települése nem tartozik a fent felsoroltak közé.