Így védekezz a vakondtúrások ellen

molehill 231386 640 - Így védekezz a vakondtúrások ellen

Biztosan látott már mindenki vakondtúrást és az is biztos, hogy legtöbbünknek bosszúságot is jelentett és plusz munkát az új földkupac eltüntetése. Rengeteg háztáji megoldás létezik a vakondok távol tartására, bár elvétve hatásosak hosszú távon.

Barkács megoldások

A gázolajba vagy petróleumba mártott rongy, a földbe ásott üveg vagy az ehhez hasonló megoldások mind-mind káros kertünkre, vagy ronda látványt nyújtanak.

A füstpatron által kibocsátott mérgező gáz elpusztítja a vakondokat a kertből, de védett állatról lévén szó, senkinek sem ajánlom ezt a módszert.

Az elektromos vakondriasztó környezetbarát ugyan, és állatbarát is, de hatása koránt sem biztos.

100% BIO módszerek

Egyre elterjedtebb, sőt szinte mondhatni, hogy kötelező eleme a kertfüvesítési munkálatoknak a vakondháló alkalmazása. A földbe szokás elhelyezni 20-30 cm mélyre a földfelszín alá. Ez megakadályozza, hogy a vakond a felszínre jöjjön, így rövid időn belül akár búcsút is inthetünk neki.

Hátránya azonban, hogy nagyon nagy munkát igényel az elhelyezése, ha nem egy füvesítés talajrendezési munkálatai során fektetjük le, hanem egy kész kertben szeretnénk alkalmazni.

mole 156762 640 - Így védekezz a vakondtúrások ellen

Egy másik hatásos BIO módszer a Horto Bio pellett trágya alkalmazása. Ez egy talajfertőtlenítésre alkalmas szerves anyag, amelynek taszító hatása van a talajlakókra, többek között a hangyákra, lóbogárra, pajorra és a vakondra is. Ha elűzzük kertünkből a vakond szeretett táplálékait, nem lesz miért maradnia, így nem lesz vakondtúrás sem.

Mint láthatjuk, egyáltalán nem szükséges vegyszerekhez, vagy bármely más a környezetre káros hatású anyaghoz nyúlnunk, léteznek 100%-ig BIO módszerek is.

Ha szeretné Ön is élvezni a vakondtúrás nélküli fűfelületet, hívjon minket, vagy kérjen az alábbi elérhetőségek egyikén ajánlatot: <<<Ajánlatkérés>>>
Rengeteg bosszúságtól kímélheti meg magát.

Közzétette: Dénes Krisztián

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .