Hogyan óvjuk növényeinket a kerti sózástól

2018.01.11. - Hogyan óvjuk növényeinket a kerti sózástól

Jelenlegi időjárásunk nem idézi az igazi cudar telek hangulatát. Bár ami késik nem múlik, biztosan lesz még fagyos reggelben részünk.

Ahogy az utak csúszásmentesítésére kerül sor, mindenki egyből az útszóró só után nyúl. Ez azonban a legtöbb növényünk számára káros hatással van, akár el is pusztulhatnak tőle. Legegyszerűbb módja, hogy ezt megakadályozzuk, ha só helyett más természetes anyagot használunk. Sajnos az ember szereti az egyszerűbbet választani, de számos más és jobb lehetőségünk is adódik a jég megolvasztására.
Só helyett inkább az alábbi anyagokat részesítsük előnyben:

  • Fahamu
  • Homok
  • Fűrészpor
  • Apró kavics
  • Csúszásmentesítő keverék

2018.01.11 2 - Hogyan óvjuk növényeinket a kerti sózástól

Ezek mind-mind megtalálhatóak a legtöbb háztartásban, vagy könnyedén és olcsón beszerezhetőek. Ha fontos számunkra – és miért ne lenne fontos – növényeink egészsége, mindig gondoskodjunk valamilyen természetes csúszásmentesítő anyag beszerzéséről.

Emellett ha tehetjük az utak és járdák közvetlen közelébe csak sótűrő növényeket ültessünk, távolabbra már kerülhetnek a sóra érzékeny társaik.

Közzétette: Dénes Krisztián

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .