Hogyan legyen karácsonyra ismét szép a mikulásvirág?

Mikulásvirág - Hogyan legyen karácsonyra ismét szép a mikulásvirág?

Talán még most is szépen tündököl a karácsonyi dísznek vásárolt mikulásvirág, de ha szeretnénk 1 év elteltével újból gyönyörködni benne, az alábbiakat kell tennünk:

Sajnos egy teljesen természetes folyamat, ha a mikulásvirág január végén, vagy február elején megválik összes levelétől. Ilyenkor nyugovóra tér. Első lépésként vágjuk vissza a felére, és a tápoldatozást is mellőzzük.

A fagyveszély elmúltával ki is ültethetjük a kert egy árnyékos részére, ahol tápoldatozzuk és a locsolásról se feledkezzünk meg.

Az első hajtásokat gondosan vágjuk vissza. Ha megfelelő törődésben részesítettük, már nyár végére gyönyörű szép zöld levelű, formás növényt kapunk.

Szeptemberben ismét vissza kerülhet a cserépbe, egyúttal a lakásba is vigyük be.

Mikulásvirág 2 - Hogyan legyen karácsonyra ismét szép a mikulásvirág?

Ahhoz, hogy újra színpompás virágokat hozzon, napi 14-15 órán keresztül sötétben kell lennie.

Ha ügyesek voltunk, novemberben számíthatunk az első bimbók megjelenésére, és karácsonyra ismét gyönyörködhetünk szépségében.

Vigyázat! Elővigyázatosságból a visszavágások során feltétlenül viseljünk kesztyűt, ugyanis a növény tejnedve rendkívül mérgező.

Közzétette: Dénes Krisztián

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .