Füvesítési munkálatok – előkészítés

Dénes Kert fű - Füvesítési munkálatok - előkészítés

Az egészséges és sűrű gyepfelület eléréséhez talán a legfontosabb munkafolyamat az előkészítés és a talajrendezés.

Előkészítés, tervezés

Sokan kihagyják a teljes füvesítési munkafolyamatból a legfontosabb kérdéseket. Mi célt szolgál majd a leendő gyepfelület, és milyen gyakran használjuk majd? Hiszen egyáltalán nem mindegy milyen adottságokkal kell szembe néznünk a későbbiekben.

Egyáltalán nem mindegy, hogy csak a rendszeres fűnyírások alkalmával fogunk a fűre lépni, vagy folyamatos használatban lesz esetleg gyerekek által. Ilyenkor feltétlenül ellenállóbb fűmagkeveréket kell választanunk.

Az se mindegy, hogy milyen egyéb növényeket tervezünk a gyephez közel. Esetleg egy hatalmas lombú fát szeretnénk a gyep közepére ültetni a későbbiekben? Ilyenkor természetesen árnyéktűrő fűmagkeverékre van szükség.

Bevásárlólista

Most, hogy már tisztáztuk milyen fűmagra is van szükségünk, meg is rendelhetjük a kellő mennyiséget. Ha biztosra akarunk menni, indító gyeptrágyát is vásároljunk, mely nitrogénben gazdag. Emellett szükségünk lesz gyomírtóra is.

Talajrendezés

Még mielőtt nekiesnénk az egész kertnek, hogy teljes egészében felszántsuk, ne feledjük, hogy az első lépés a gyomirtózás. Feltéve ha füvet szeretnénk látni, nem pedig gyomokat. Használatát követően várjunk legalább 2 hetet, hogy megfelelően kifejtse hatását.
Ezután következhet csak a terület felrotálása. Az így fellazított talajból könnyedén kigereblyézhetjük az elhalt növényi maradványokat.

Igazából még most sem értünk el a finom talajrendezés lépéséhez, hiszen nem csak a látható gyomok vannak a földben, de láthatatlanul megbújó magvak is, melyekre nem használ a gyomirtó. Így szintén legalább 2 hetet kell várnunk, míg a magvakból kinőnek a gyomok. Felgyorsíthatjuk a folyamatot, ha néha locsoljuk is a területet. Majd újabb gyomirtózás és 2 héttel később csak egyszerűen kézzel szedjük ki az elszáradt gyomokat.

Dénes Kert talajrendezés - Füvesítési munkálatok - előkészítés

És csak ezután következhetnek a finomabb talajrendezési munkálatok, vagyis az egyengetés és a hengerlés.

Az előkészületi lépések elengedhetetlenek, hiszen akár egy házépítésnél, úgy a füvesítésnél is az alapok a legfontosabbak.

Megéri az előkészületekbe fektetett energia és idő, hiszen később sokkal szebb látványban gyönyörködhetünk.

Ha nem szeretne bajlódni az előkészületekkel, vagy eszközök hiányában nem tudja elvégezni a munkákat, hívjon minket, és mi szakszerűen előkészítjük a talajt, és elvégezzük a füvesítést is.

<<<Mindent bele csomagajánlat>>>

<<<Füvesítés csomagajánlatok>>>

AJÁNLATOT KÉREK

Közzétette: Dénes Krisztián

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .