Erre figyelj a kertben, ha esik a hó

2018.01.16. - Erre figyelj a kertben, ha esik a hó

Sokak örömére, de ugyanakkor sokak bánatára ismételten gyönyörködhetünk a hófödte tájakban. Ilyenkor nem csak a kikapcsolódásé a főszerep, kertünkben is akad munka jószerivel. Bár a hóember építés és a szánkózás jobb móka lenne. 🙂

Első ízben mindig gondoskodjunk a csúszásmentesítésről, hiszen csak úgy járhatunk kertünkben biztonságosan.
Fontos azonban odafigyelni, hogyan és mivel is tesszük ezt meg, hiszen növényeinkre nagyon káros hatással lehet például a sózás. Erről <<<ITT>>> írtam bővebben.

Pompázatos látványt nyújt, mikor a fák és cserjék ágait beborítja a frissen hullott hólepel. Mostanában sajnos egyre ritkább jelenség, elvétve esik csak hó a tél folyamán, ami ténylegesen meg is marad.

Ilyenkor is szüksége van növényeinknek gondoskodásra, hiszen hiába szép látvány, de nagy károkat tud okozni a hó súlya. Lehajlíthatja vagy akár le is törheti a fák és cserjék ágait a hólepel. Ez nem csak esztétikai károkat okoz, de a növény is jelentősen megsínyli. Ez a jelenség különösen az örökzöldeket tépázza, mert ők még leveleiket is hordozzák, így még nehezebb terhet kell megtartania az egyes ágaknak.

2018.01.16 2 - Erre figyelj a kertben, ha esik a hó

Nem szükséges erőteljesen rángatnunk az ágakat a felesleges hólepel letakarításához, mert így akár mi magunk tehetünk benne kárt.

Ne feledjük, ha tuják, kisebb fenyőfák vagy örökzöld cserjék találhatóak kertünkben, feltétlenül segítsünk nekik megszabadulni terheiktől.

Ha készen is lettünk az óvintézkedésekkel, jusson azért idő a kikapcsolódásra is. Főként a gyermekek fognak örvendeni a szánkózásnak, hóember építésnek vagy a hógolyó csatának.

Közzétette: Dénes Krisztián

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .